Mi smo jedini proizvođač prehrambenih proizvoda od mesa puža u Srbiji!


O Nama, mesu puža i našim proizvodima

 
SZR „Helix Delikates" je trenutno jedini proizvođač ove vrste prehrambenih artikala u Srbiji. Naši prehrambeni proizvodi od mesa vinogradarskog puža (helix pomatia) sadrže kvalitetne namirnice, začine i hladno ceđeno maslinovo ulje i trenutno su jedinstveni na tržištu Srbije. Naš pogon za proizvodnju, preradu, konzervisanje, sterilizaciju, duboko hlađenje u komorama i skladištenje, opremljen je savremenim mašinama i aparaturom i zadovoljava sve standarde HACCP-a. Ispravnost naših proizvoda kontroliše Tehnološki fakultet, Naučni institut za prehrambene tehnologije u Novom Sadu. Ono po čemu se izdvajamo je proizvod bez konzervansa, aditiva, veštačkih boja i pojačivača ukusa. Želja nam je da se ova visokokvalitetna i zdrava namirnica što više koristi u ljudskoj ishrani.

Meso puža koristili su u ljudskoj ishrani još pre nove ere Grci i Rimljani, tokom 18. i 19. veka evropski dvorjani i balkanski pastiri, a danas se najviše koristi u Francuskoj, Italiji i Nemačkoj, a u poslednje vreme zastupljeno je i u drugim zemljama Evrope. Zbog nutritivnih kvaliteta ovog mesa proizvodnja i upotreba puževa u ishrani po svetskim statistikama, u porastu je svake godine za 10-12%.

U 100 grama mesa puža ima: 1,2g masti, 13g proteina, 2g mineralnih soli, a energetska vrednost mu je 62 kcal.

Puž ne prenosi nikakve bolesti i njegovo meso je idealno za ljudsku ishranu jer predstavlja izuzetno niskokaloričnu hranu koja obiluje belančevinama, mineralnim solima i esencijalnim aminokiselinama. Meso puža ima visoku nutritivnu vrednost, ne sadrži holesterol i odličan je izvor magnezijuma, omega 3 masnih kiselina, kalcijuma i vitamina.


Iz svog širokog asortimana proizvoda, trenutno Vam možemo ponuditi sledeće proizvode:
home_icecream_list_1
Puž sa maslinom u maslinovom ulju
Dimljeni puž u maslinovom ulju
Dimljeni puž-ljuti u maslinovom ulju
Puž sa djumbirom u maslinovom ulju
Puž sa brusnicom u maslinovom ulju
Puž sa šljivom u maslinovom ulju
Puž u slanoj marinadi
home_icecream_list_2
Smrznuti program:
Meso puža na burgonjski način
Meso puža očišćeno i kuvano

Prodajna mesta i ugostiteljski objekti